Ehdokas opiskelijan asialla

Suomen ylioppilaskuntien liiton Ville Jäppinen heitti haasteen kuntavaaliehdokkaille: oletko opiskelijoiden asialla? Olen itse opiskelija, ja taustani vaikuttajana on opiskelijatoiminnassa. Toisaalta olen jo toinen jalka työelämässä, joten tunnistan myös haasteita, jotka ilmaantuvat valmistumisen kynnyksellä. Tässä vastineeni Villelle!

Tytöt pois vaihtopenkiltä – urheilun tuen pitää jakautua tasaisemmin

Koronan myötä lasten ja nuorten liikkuminen on vähentynyt, erityisesti arkipäivinä. Liikkumaan kannustavan harrastuksen löytyminen nuorena olisi tärkeää, jotta liikkuva elämäntapa säilyisi aikuisuuteenkin. Kaikille koululiikunta ei ole mieluisin tapa toteuttaa itseään ja perheen tulotaso vaikuttaa suoraan siihen, millaisia mahdollisuuksia lapselle on vapaa-ajalla.

Työn juhlaa keskellä epävarmoja työllisyysnäkymiä​

Opiskelijoiden wapun vietto elävöittää Tampereella katukuvaa, ja monella muullakin on tapana seurata tapahtumia esimerkiksi Koskipuistossa. Wappu on yhteinen kaupunkikarnevaali, valon pilkahdus ja kesätapahtumien lähtölaukaus.

Huomenna Suomi on vihreä

Vihreiden kuntavaaliohjelma julkaistiin sunnuntaina. Sen tavoitteet liittyvät ilmastonmuutoksen torjuntaan, koulutuksen tukemiseen, eriarvoisuuden vähentämiseen sekä kestävään vihreään talouteen. Monet listatuista keinoista ovat samoja, joita haluan myös omassa kampanjassani esittää.